top

Kom op tegen Kanker onderzoekt verbod op tabak

Nieuw onderwerp plaatsen Reageren Herenpanty | Aan de bar    Pagina 1 van 1

13-01-2018 13:59:20 BerichtOnderwerp: Kom op tegen Kanker onderzoekt verbod op tabak
Yvan
Site Admin


Geregistreerd op: 03 Jun 2012
Berichten: 1589
Woonplaats: Kortrijk

Reageren met citaat

Zijn ze helemaal wereldvreemd aan het worden?? Voor alle duidelijkheid, ik ben al meer dan 15 jaar ex-roker en voel zeker geen nood om er ooit opnieuw aan te beginnen.
Maar:
Zaken zoals tabak, alcohol en softdrugs zullen nooit uit de maatschappij verdwijnen. Ooit heeft de V.S. het geprobeerd. In de jaren 1920 werd de drooglegging ingevoerd voor alcohol (Prohibition). Het resultaat was dat alcohol in de handen van het crimineel milieu terecht kwam. Geen controle meer op kwaliteit, prijs en verbruik. Verbieden ze morgen tabak dan zal de verstokte roker zijn noden zoeken in de illegaliteit en de vraag is of de gebruiker daar beter mee is. Onderzoek heeft al uitgewezen dat er in namaaksigaretten mest aanwezig was om de productieprijs te drukken, de vraag is dus wat er zou gebeuren als het crimineel milieu de volledige tabaksproductie in handen gaat krijgen.

Als de gevolgen van roken zo'n zware financiŽle druk op de gemeenschap legt, stel dan de roker persoonlijk verantwoordelijk voor de meerkost aan gezondheidszorg, als de ziekte of aandoening het bewezen gevolg is van het roken, maar tracht het niet te verbieden, dat is gewoon het probleem verleggen..

Bron: https://www.hln.be/nieuws/binnenland/kom-op-tegen-kanker-onderzoekt-verbod-op-tabak~a98efd07
_________________
Stay hosed
Yvan
-
-Life is too short to wear boring clothes.-
-
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
 
04-02-2018 08:42:51 BerichtOnderwerp:
Yvan
Site Admin


Geregistreerd op: 03 Jun 2012
Berichten: 1589
Woonplaats: Kortrijk

Reageren met citaat

Een onderzoek naar de resultaten van "dampen of vapen" (elektronische sigaret).

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/wetenschap/nieuwe-studie-dampen-e-sigaret-verhoogt-risico-op-kanker-en-hartziektes~a8178cc6

Marina heeft een tijdje een e-sigaret gebruikt als hulpmiddel bij het stoppen met roken. Niettegenstaande ik er niet echt in geloofde, Marina was een verstokte rookster, bleek dat ding haar toch te helpen. Er werd geen tabak meer gekocht en zij gebruikte nog enkel de e-sigaret. Na een maand of zes is de e-sig ook in de kast blijven liggen en is Marina al meer dan 5 maanden rookvrij zonder problemen. De e-sig ligt hier nog, maar wordt niet meer gebruikt. Een succes dus, dankzij dat vapen is Marina helemaal van haar verslaving af.

Zelf maak ik sporadisch eens gebruik van een nicotinevrije e-sig. Meestal als we in groep ergens naartoe gaan en er veel rokers bij zijn. Tijdens hun rookpauze, waarbij iedereen dan buiten staat, komt dan de e-sig al eens boven. Het voordeel van de nicotinevrije vloeistof is dat deze niet verslavend is en de smaak vind ik wel eens lekker.

De e-sig is geen zaligmakend wondermiddel dat het roken zomaar op een gezonde manier kan vervangen. Waarschijnlijk, ik benadruk "waarschijnlijk", is het iets minder ongezond dan tabak, maar je blijft rook en/of damp in je ademhalingsstelsel trekken. Niet roken of dampen zal nog altijd gezonder blijven. Als hulpmiddel bij het stoppen met roken is het zeker aan te raden en als je echt niet zonder tabak kan, is het misschien een minder-ongezond alternatief.
_________________
Stay hosed
Yvan
-
-Life is too short to wear boring clothes.-
-
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
 
04-02-2018 14:47:59 BerichtOnderwerp:
HoutHakker
Erelid


Geregistreerd op: 30 Jun 2012
Berichten: 261

Reageren met citaat

In het Amazonewoud wordt enorm veel gerookt. Biologisch gekweekte tabak. Zonder alle toevoegingen die hier in de sigaretten zitten. En raad eens hoeveel minder ze er daar ziek van worden...

Er is trouwens van de moderne sigaret aangetoond dat bij het roken radioaktief pollonium vrijkomt... raad eens.
_________________
Ergens over klimmen, geen probleem, altijd een ladder mee.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
 
Nieuw onderwerp plaatsen Reageren Herenpanty | Aan de bar
Vorige onderwerp
Volgende onderwerp
Berichten van afgelopen:   
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum