top

De partner trachten overtuigen

Nieuw onderwerp plaatsen Reageren Herenpanty | Tips & tricks (panty's) Ga naar pagina Vorige  1, 2   Pagina 2 van 2

10-09-2012 22:27:33 BerichtOnderwerp:
Henk
Gewaardeerd lid


Geregistreerd op: 06 Jun 2012
Berichten: 74

Reageren met citaat

Ferdinand schreef:
Over het dragen van een panty heb ik, met mijn vrouw, een hoop strijd geleverd met als resultaat dat er werkbare afspraken zijn gemaakt waar we ons beiden aanhouden. Toch is het panty dragen nog steeds een spagaat. Ik draag elke dag een panty maar mijn vrouw heeft daar nog steeds, na inmiddels 25 jaar, enige moeite mee. Aan de ene kant vindt ze het gewoon, in de zin dat ze me elke dag in een panty ziet, maar aan de andere kant schaamt ze zich er nog steeds voor. Ze vindt het niet “normaal” dat een man een panty draagt. Het is dan ook volstrekt onbespreekbaar dat ik gewoon thuis in mijn panty loop waar mijn kinderen bij zijn, laat staan dat anderen, familie of vrienden, het zien of weten. Alleen met haar is het, in het algemeen, geen probleem maar met anderen erbij absoluut niet. Zo hebben we het afgesproken. Ik denk dat ze de hele situatie eigenlijk alleen gedoogd omdat ze zo veel van me houdt.
Ik draag mijn panty altijd onder een kort hardloopbroekje en dat zijn alleen dikke zwarte of donkergrijze panty’s. Het is beslist een opvallende combinatie. Als anderen erbij zijn, draag ik ze onder een lange broek of een joggingbroek..Mijn kinderen hebben mij inmiddels al meerdere keren, per ongeluk, in een panty gezien als ik niet op tijd mijn joggingbroek aan kon trekken. Zij hebben er nooit iets over gezegd maar ik weet niet waarom. Inmiddels ben ik die verkleedpartijen ook zat maar het is nu eenmaal de afspraak.

Ik heb er overigens geen behoefte aan om familie en vrienden in te lichten over mijn panty dragen. Dat zal wel met schaamte te maken hebben maar ik heb daar geen moeite mee. Overdag draag ik niet zichtbaar een panty maar dat wil ik zelf niet. ’s Avonds of ’s nachts draag ik buiten wel zichtbaar panty’s. Een paar keer heb ik met mijn vrouw, op vakantie in een bungalowpark, wel een wandeling gemaakt in mijn panty en hardloopbroekje maar ik merkte wel dat zij zich er toch wel wat ongemakkelijk bij voelde. Ik kan praten als Brugman dat niemand het op zal merken maar het komt niet aan. Ditzelfde geldt ook als ik thuis eens overdag in mijn panty loop dan moeten de lamellen bij de grote schuifpui achter dicht blijven. Stel dat de buren het zouden zien. Ze schaamt zich en het is allemaal niet bespreekbaar. De buren kunnen niets zien en het kan me ook weinig schelen maar het is wel de situatie.

Het feit dat ik op school vertel (als het zo uitkomt) dat ik een panty draag weet ze niet omdat ik dan direct enorme ruzie heb omdat mijn vrouw vindt dat dit iets van ons is; iets wat andere mensen niet mogen weten omdat zij zich dan voor mij moet schamen. Het is misschien wat ingewikkeld maar hopelijk is het duidelijk genoeg. Overigens draag ik, vaak, op school, een dikke panty onder mijn broek en geen sokken erbij en als anderen het zien dan is dat maar zo. Ik vind het heerlijk dragen maar ik krijg er bijna geen reacties op.

Waarom accepteer ik het dan? Waarom ga ik er dan niet tegenin en leg ik mij bij deze situatie neer? Simpel, ik houd intens veel van mijn vrouw en zij van mij. We zijn al meer dan dertig jaar bij elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Dan zullen jullie zeggen; “Als je zoveel van elkaar houdt dan gun je de ander het panty dragen toch?” Ja, dat kan, maar dat werkt dus niet zo bij mijn vrouw. Ik heb gemerkt dat ik mijn zegeningen moet tellen en ben blij met wat ik bereikt heb de afgelopen jaren. Als ik mijn kont tegen de krib gooi, loop ik de kans dat er weer een hoop geruzie/spanning komt over het dragen van een panty en dat wil ik niet. In plaats daarvan blijf ik tegen de deur van de kast (een prachtige vergelijking van Searcher) duwen om in de loop van de tijd toch meer ruimte te krijgen. Evolutie in plaats van revolutie. Zo heb ik al een hoop bereikt de afgelopen jaren. Ik noem maar wat; drie/vier jaar geleden maakte ik nog geen nachtelijke fietstochtjes in mijn panty. Nu wel. Drie jaar geleden sliep ik niet in mijn panty. Nu (zo af en toe) wel. Drie jaar geleden wandelde ik niet in mijn panty. Nu (een heel enkele keer) wel. Ik draag elke dag een panty en dat was een paar jaar geleden ook nog niet zo.

Ik bereik zo ook wel wat. Heel langzaam schuift mijn vrouw mijn kant op al zal het vrijelijk in huis een panty dragen pas gaan gebeuren als de kinderen de deur uit zijn.

Zo, dit was mijn verhaaltje. Het lijkt misschien wat somber maar dat ben ik niet, hoor. Zoals gezegd; ik ben blij met wat ik heb.

Groeten van Ferdinand


Hallo Ferdinand,

een herkenbaar verhaal! Niet zo zeer dat mijn vriendin zich schaamt, maar meer dat ik dat vroeger zelf deed: "het is toch niet normaal dat ik een panty aan zou willen?". Als je als man er zelf al zo over denkt, hoe kan je dan verwachten dat anderen dat niet als eerste gedachte hebben? Dus zo verbazend vind ik de reacie van je vrouw niet.
Dit forum (en de twee voorgangers) heeft mijzelf geholpen met de eerste acceptatie. Mijn vriendin is nu steun bij verdere acceptatie. Ik realiseer me nu dat een panty alleen maar een kledingstuk is, en dat de lading die er aan gegeven wordt (door mijzelf en anderen) afkomstig is van vooroordelen en aangeleerd gedrag (ofwel: panties voor mannen 'horen' niet). Maar ook nu is er wel het verschil tussen dit weten (het is maar een kledingstuk) , en het ook altijd zo voelen...

Voor mij hoeft openbaar dragen niet zo (nog niet?), maar ik heb hierin wel de steun van m'n vriendin: zij heeft aangegeven: "als jij dat wilt of nodig hebt, dan sta ik er achter, maar ik denk wel dat dat soms moeilijk voor me zal zijn".

Verder: de enigen die hierin van belang zijn, zijn je vrouw en jezelf. Dus jullie moeten samen, in jullie eigen tempo, hiermee verder. Het is niet aan anderen (forumleden of niet) om een waardeordeel te hebben over hoe jullie er mee omgaan en welke afspraken jullie hebben. En wees inderdaad blij met wat je hebt!

Henk
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
 
30-11-2012 15:37:58 BerichtOnderwerp:
Ferdinand
Erelid


Geregistreerd op: 15 Jun 2012
Berichten: 84

Reageren met citaat

Twee weken geleden weer een kleine overwinning geboekt. Mijn vrouw heeft (dat hebben jullie wel vaker kunnen lezen) best wel moeite met mijn panty dragen. Ze is al jaren bang dat ik 'steeds een stap verder ga" zoals zij dat zegt. Ze bedoelt daarmee dat ik eerst alleen een panty onder een lange broek droeg, daarna onder een runners-short, ik ga zo af en toe buiten fietsen, ik slaap geregeld in een panty, elke dag een panty dragen in plaats van af en toe, enz, enz. Telkens een stapje verder in het panty dragen. Ik vind het heerlijk om te doen maar zij heeft daar gemengde gevoelens bij.
In de wintermaanden draag ik de hele dag onder mijn lange broek een 70/100 den. panty. Ook naar school (ik ben onderwijzer). Zij zag bij het aankleden dat ik mijn panty aanhield en plaatste daar een opmerking over in de trant van dat steeds een stapje verder gaan. Ik zei toen dat ik het prettig en lekker warm vond en dat niemand het merkt. Ze hield toen verder haar mond dicht en ik heb vanzelfsprekend mijn panty aangehouden.
Ik heb er later met haar over gepraat en zij gaf toe dat zij ook wel inzag dat er niets aan te doen was. Ik draag nu eenmaal graag een panty. Daarmee was het klaar en zijn we hier nu uit. Ik draag elke dag zo veel mogelijk mijn panty, ook naar school en het is goed zo.

Groeten Ferdinand


Laatst aangepast door Ferdinand op 01-12-2012 00:43:54; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
 
30-11-2012 17:01:44 BerichtOnderwerp:
Sam
Erelid


Geregistreerd op: 11 Jun 2012
Berichten: 304

Reageren met citaat

Ferdinand,

de aanhouder wint en je vrouw ziet ook wel dat je met het dragen van panty's bepaald niet ongelukkig wordt. Bovendien, het is zo langzamerhand helemaal niet de issue dat mannen onder hun lange broek panty's dragen, maar zichtbaar onder een korte broek of rok.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
 
30-11-2012 17:47:35 BerichtOnderwerp:
Yvan
Site Admin


Geregistreerd op: 03 Jun 2012
Berichten: 1577
Woonplaats: Kortrijk

Reageren met citaat

Ferdinand,

Prettig om te horen dat er weer een stapje verder werd gezet, maar laat moeder de vrouw ook voelen dat je met haar gevoelens rekening houdt door de volgende keer de panty ostentatief langs de kant te laten en gewoon de broek aan te trekken. Geloof me, het helpt om haar te overtuigen dat je graag een panty draagt, maar ook gerust zonder kan.
_________________
Stay hosed
Yvan
-
-Life is too short to wear boring clothes.-
-
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen Website bekijken
 
01-12-2012 00:46:20 BerichtOnderwerp:
Ferdinand
Erelid


Geregistreerd op: 15 Jun 2012
Berichten: 84

Reageren met citaat

Goede tip, Yvan! Ik zal er aan denken. Ik heb de neiging om wel eens te snel door te draven. Een keer pas op de plaats is best slim. Bedankt.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
 
Nieuw onderwerp plaatsen Reageren Herenpanty | Tips & tricks (panty's)
Vorige onderwerp
Volgende onderwerp
Berichten van afgelopen:   
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum